Kenneth Perez haalt uit naar FC Utrecht: "Misplaatste arrogantie"

FC Utrecht verloor gisteren met 1-0 in een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Domstedelingen staan nog steeds met nul punten in de ranglijst. ESPN-Analisten Kenneth Perez en Marciano Vink zijn niet verbaasd over hun slechte vorm.

Vink ziet de nieuwe aanwinsten nog niet uitblinken. Bij Dit was het Weekend geeft hij aan: "Het is niet best. Ik heb het idee dat een heleboel spelers die daarnaartoe gaan in een soort vacuüm terechtkomen. Het gaat ineens allemaal flets ogen. Waar Marouan Azarkan bij Excelsior, Mats Seuntjens bij RKC en Souffian El Karouani bij NEC nog het verschil konden maken, valt het bij Utrecht nu allemaal in een fletsheid dood."

Ook ziet de voormalig-PSV'er een aantal oudere spelers die niet meer gretig genoeg zijn. "Als je kijkt naar de vaste kern, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Jens Toornstra, Zakaria Labyad, die hebben hun top al bereikt. Omdat ze die top al hebben gehad, sluit er een bepaalde vorm van gelatenheid in. Als ik Van der Hoorn zie verdedigen denk ik niet: die gaat er alles aan doen om een spits af te stoppen. Dat gaat doorwerken op de rest van een elftal."

Perez koppelt de matige prestaties van FC Utrecht aan een te hoog verwachtingspatroon. "Vorig jaar werden ze zevende en dat is voor Utrecht niet slecht. Maar zij hebben altijd iets van: wij zijn Utrecht en wij moeten echt meedoen om de prijzen. Dat vind ik misplaatste arrogantie, want zo goed zijn ze niet. Dat zit echt fundamenteel verkeerd bij Utrecht."

Lees meer:
0 reacties