Kenneth Perez: "Dat vond ik echt een beetje apart aan Utrecht"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Op zondag 22 oktober boekte FC Utrecht een opvallende 4-3 overwinning tegen Ajax. Desondanks is analist Kenneth Perez bij ESPN in Dit Was Het Weekend verrast door de mindset van FC Utrecht na het bereiken van een 2-0 voorsprong.

Terwijl ze een indrukwekkende voorsprong van 2-0 hadden opgebouwd, leek FC Utrecht plotseling al hun principes te laten varen, wat leidde tot een merkwaardige wending in de wedstrijd volgens Perez. "Ze speelden opzich wel goed en tactisch stonden ze goed. Ze maakten het Ajax een soort van moeilijk. Alleen dat kwartier in de tweede helft, nadat ze 2-0 voor waren gekomen, wat gebeurde daar" vraagt Perez zich af.

Perez wijst op de effectieve strategie van FC Utrecht in de eerste helft, waarbij ze het middenveld stevig hadden vastgezet, waardoor Ajax moeite had om kansen te creëren. Hij vervolgde: "Utrecht zette het midden helemaal vast in het begin, maar nadat ze op 2-0 voorsprong kwamen leek het alsof ze veel meer uit elkaar gingen spelen, waardoor de backs van Ajax vrij konden komen."

"Ik vond het zo gek om naar te kijken," bekritiseert Perez. "Je had ze helemaal liggen en opeens gaven ze alle ruimte. Opeens lieten ze alle principes los, alsof ze al gewonnen hadden. Dat vond ik echt een beetje apart aan Utrecht."

Lees meer:
0 reacties