Justin Lonwijk moest vluchten: "Direct besloten om terug te gaan"

Justin Lonwijk
Justin Lonwijk Foto: © Pro Shots

Middenvelder Justin Lonwijk speelt voor de rest van het seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard. Hij wordt gehuurd van Dynamo Kiev. De middenvelder maakte ook een aantal hachelijke momenten mee in de Oekraïense hoofdstad. Dat vertelt hij in gesprek met ESPN.

De middenvelder geeft aan dat hij het de komende tijd in de Eredivisie wil laten zien bij Fortuna Sittard: "Mijn halfjaar is geslaagd als ik mijn stempel kan drukken op het spel dat we spelen, natuurlijk met ook doelpunten en assists. Ik hoop mezelf te laten zien."

De verdediger, die onder andere speelde voor Jong FC Utrecht en Jong PSV, maakte in 2022 de overstap van het Deense Viborg FF naar het Oekraïense Dinamo Kiev. Het land was toen al in oorlog met Rusland. Het was dan ook een lastige beslissing voor Lonwijk: "Maar ik heb er met veel mensen over gesproken. Er werd gezegd dat ze veel in Polen zouden zijn en veel op reis zouden zijn voor Europese duels, en de thuiswedstrijden in het westen zouden spelen, in Lviv."

Toch was de realiteit schrikken voor de 24-jarige profvoetballer: "Het luchtalarm ging een paar keer af. Dat was voor mij nieuw daar. Je kon niet naar de winkels en je moest onder de grond zitten, ergens in een parkeergarage." De voetballer maakte vervelende momenten mee toen twee wedstrijden voor het einde van de voetbalcompetitie de Oekraïense hoofdstad werd aangevallen: "Toen voelde het niet fijn en heb ik direct besloten om terug naar Nederland te gaan. Het voelde alsof het echt dichtbij kwam."

De oplossing voor Lonwijk was dat hij verhuurd werd aan Anderlecht. Hier heeft hij echter slechts 39 minuten gespeeld in de hoofdmacht. Nu mag hij zich proberen te bewijzen in het shirt van Fortuna Sittard.

Lees meer:
0 reacties