Jordy Zuidam: "Wat hij heeft gedaan is vrij uniek tegenwoordig"

Mark van der Maarel stopt aan het einde van dit seizoen bij FC Utrecht. Technisch directeur Jordy Zuidam vertelt op de clubwebsite hoe groot de staat van dienst is van Van der Maarel.

"Wat Mark betekend heeft, en nog steeds doet, voor FC Utrecht is niet in een paar zinnen te vatten", begint Zuidam. "Wat hij heeft gedaan is vrij uniek, zeker in deze tijd. Zestien jaar met ziel en zaligheid voor één club spelen. Dan ben je een icoon. Mark is door de jaren uitgegroeid tot een uithangbord, een verlengstuk, een cultuurbewaarder en een rots in de branding, zowel op als naast het veld."

Meden om die redenen heeft Zuidam Van der Maarel hoog zitten. "Ik heb veel respect voor Mark als mens én als voetballer. Ik weet hoe moeilijk het voor hem is geweest om deze keuze te maken. Mark is namelijk een winnaar. Wel ben ik heel blij dat we gezamenlijk aan het bekijken zijn in welke hoedanigheid hij na dit seizoen verbonden kan blijven aan FC Utrecht. Want dat we zijn ervaringen, kennis en kunde ook buiten het veld kunnen gebruiken, dat staat buiten kijf. Uiteraard gaan we de komende maanden een passend afscheid voorbereiden voor Mark."

Lees meer:
0 reacties