Jordy Zuidam over keeperssoap: "Geen garantie op basisplaats"

Jordy Zuidam
Jordy Zuidam Foto: © Pro Shots

Tegen alle verwachtingen in keept Vasilis Barkas dit seizoen toch bij FC Utrecht. Dit besluit voelde bij concurrenten Mattijs Branderhorst en Fabian de Keijzer niet goed en beiden dringen nu aan op een transfer. In een interview met Voetbal International reageert technische directeur Jordy Zuidam op deze kwestie.

FC Utrecht wilde Barkas vorig seizoen eigenlijk al niet laten gaan. "Iedereen weet dat ik er aan het einde van het seizoen alles aan heb gedaan om Barkas voor de club te behouden. Dat lukte toen niet. Het was onmogelijk, tot ieders teleurstelling", zegt Zuidam. "Toen hebben we ervoor gekozen het seizoen in te gaan met Fabian de Keijzer en Mattijs Branderhorst. Daarbij hebben we direct gezegd: het is een open concurrentiestrijd. Beiden kregen dus geen garantie op een basisplaats."

Toen bleek het dat de 29-jarige Griek wel terug te halen was van Celtic, waar hij al van gehuurd werd. "Ze zaten nog volop in dat proces toen het onmogelijke tóch mogelijk bleek: We hadden de mogelijkheid Vasilis opnieuw binnen te halen", geeft Zuidam aan. "Dan moet je een keuze maken in het belang van de club, één waarvan je denkt dat je daarmee de kans op succes verder vergroot. Iedereen binnen de staf stond er unaniem achter deze keuze te maken."

De technisch directeur is bereid om met andere clubs eventueel over De Keijzer te onderhandelen, maar een vertrek van beide keeper lijkt in ieder geval niet aan de orde. "Wij moeten twee Eredivisie-waardige keepers hebben. Kijk, Mattijs heeft een belang, Fabian heeft een belang, maar wij hebben als Utrecht ook een belang", aldus Zuidam.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand