Jordy Zuidam onder vuur: "Kan bijna niet zonder gevolgen blijven"

Jordy Zuidam
Jordy Zuidam Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht verloor vrijdagavond met 1-0 van FC Volendam en staat nu onderaan in de Eredivisie. Volgens Dennis van Bergen kan dat 'bijna niet zonder gevolgen blijven' voor technisch directeur Jordy Zuidam.

"Komt het nog goed met de club? Die vraag is na gisteren weer een stukje actueler geworden. Nauwelijks vijf minuten oud is het duel met FC Volendam als de ploeg van Jans zich al stevig in de eigen kuiten bijt", zag Van Bergen vrijdagavond. Nick Viergever kreeg razendsnel een rode kaart. "De even vroege als domme rode kaart voor Viergever (zijn zevende in zijn loopbaan, waarmee hij samen met Christian Kum, Joey van den Berg en Gregoor van Dijk eredivisie-recordhouder is) symboliseert deze vrijdagavond feilloos het seizoen."

"Een seizoen waarin onkunde, onmacht en gebrek aan zelfvertrouwen de pijlers vormen. Treffend omlijst met de uiteindelijke 1-0 nederlaag aan De Dijk, tot stand gekomen na een doelpunt van Robert Mühren", schrijft Van Bergen in het Algemeen Dagblad. Toch ligt het niet aan de spelers. "Dat zou te makkelijk zijn."

"De nederlaag past domweg in een patroon dat al veel langer zichtbaar is. Deze selectie, het is al vaker geschreven, is eenvoudigweg niet in balans", oordeelt de journalist. "Er is geen scorende spits na het vertrek van Tasos Douvikas, de verdediging laat bovengemiddeld veel steken vallen. En de status van FC Buitenkansje is al veel vaker vastgesteld. Voetballers worden binnengehaald alsof ze de nieuwe Lionel Messi zijn, terwijl in de praktijk dikwijls hoogstens een Rick Platvoet in ze schuilt."

En dus is Van Bergen kritisch: "Het verklaart in een notendop waarom technisch directeur Jordy Zuidam zo onder druk staat bij de verschillende colonnes rond de club. Hoezeer je je ook mag afvragen hoeveel hij daadwerkelijk te vertellen heeft, is hij inmiddels ook de terechte kop van Jut. Wat vaststaat na gisteren: de druk op Zuidam, die onlangs nog trainer Michael Silberbauer ontsloeg, zal onherroepelijk toenemen. Onaanvaardbaar is het tenslotte, de club met de zesde begroting die inmiddels koers zet naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat kan bijna niet zonder gevolgen blijven."

Lees meer:
0 reacties