Jonge keeper verlengt bij FC Utrecht: "Hij heeft indruk gemaakt"

Andreas Dithmer
Andreas Dithmer Foto: © Pro Shots

Keeper Andreas Dithmer (18) blijft volgend seizoen bij FC Utrecht. De club heeft de optie in zijn contract gebruikt om hem definitief over te nemen van FC Kopenhagen. Dithmer, afkomstig uit Denemarken, maakte deze winter de overstap naar Utrecht en heeft nu een contract tot medio 2026. Er is ook een optie voor verdere verlenging van de samenwerking opgenomen.

"In de afgelopen maanden hebben we Andreas goed leren kennen, op het veld en daarbuiten", legt de Technisch Manager Tim Gilissen uit op de clubwebsite. "Daarin heeft hij zich laten zien als een keeper met mogelijkheden. Hij is nog steeds pas 18 jaar en gekoppeld aan zijn wil om te zich te ontwikkelen, zijn we blij dat we hiermee de samenwerking een vervolg kunnen geven."

Dithmer heeft zijn jeugdopleiding doorlopen bij FC Kopenhagen, waar hij met het O19-team deelnam aan competities zoals de UEFA Youth League. De Deense jeugdinternational heeft dit seizoen twaalf wedstrijden gespeeld voor Jong FC Utrecht en heeft zes keer deel uitgemaakt van het eerste elftal.

Lees meer:
0 reacties