Jong AZ is te sterk voor Jong FC Utrecht in strafschoppen-festijn

Silas Andersen schiet vanaf 11 meter de 1-2 binnen
Silas Andersen schiet vanaf 11 meter de 1-2 binnen Foto: © Pro Shots

Jong FC Utrecht heeft maandagavond met 1-2 verloren van Jong AZ. In een duel vol met gemiste en rake strafschoppen waren de Alkmaarders uiteindelijk te sterk.


Na 34 minuten kreeg Rickson van Hees een uitstekende mogelijkheid om de score te openen namens de beloften van FC Utrecht. Hij mocht namelijk aanleggen voor een strafschop, maar hij wist deze niet te verzilveren. Een paar minuten later wist Jong AZ wel te scoren. In de 38e minuut was het Nick Koster die mocht aanleggen voor een strafschop. Hij wist deze wel te benutten en zo gingen beide teams met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

In de tweede helft ging het rustig door met de strafschoppen en dit keer was het een spiegeling van de eerste helft. Nu waren het de Alkmaarders die als eerste mochten aanleggen voor een penalty. Opnieuw was het Koster die plaatsnam achter de bal maar dit keer wist hij niet te scoren. Een paar minuten later was het alsnog raak via Ro-Zangelo Daal en werd het 0-2. Drie minuten later werd er weer een strafschop toegekend maar dit keer voor Jong FC Utrecht. Het was Silas Andersen die de strafschop wel wist te verzilveren, 1-2.

Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd. Jong FC Utrecht blijft op de zeventiende plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag mag de ploeg afreizen naar Leeuwarden voor het uitduel met de nummer negen van de ranglijst SC Cambuur.

Lees meer:
0 reacties