Jensen baalt van situatie: "Dat is een keuze van de trainer"

Victor Jensen bij FC Utrecht
Victor Jensen bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Victor Jensen speelt sinds de komst van Ron Jans naar FC Utrecht steeds minder. De middenvelder moet genoegen nemen met een plek op de bank.

“Ik speel nu wat minder. Dat is een keuze van de trainer. Ik moet me laten zien op de training en als ik de kans krijg in de wedstrijden. Ik blijf positief”, begint Jensen bij Soccernews.nl. “We hebben zoveel goede spelers op het middenveld, waar ik ook speel. Het is moeilijk voor de trainer om te kiezen. Maar zo werkt het in de topsport en daar moet ik mee dealen.”

“Natuurlijk, het liefst speel ik elke week. Dat wil iedere voetballer. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en mijzelf ontwikkelen”, vervolgt hij. “Maar we hebben zoveel goede spelers. Als je zelf niet goed speelt, krijgt iemand anders de kans. Dat is normaal bij een club als Utrecht.”

Afgelopen winter vertrok Jensen bij Ajax. “Er waren veel wisselingen in de ploeg qua spelers en trainers. Er kwamen veel nieuwe mensen. Dat vond ik een beetje jammer, want ik vond Ajax echt een mooie club om bij te spelen. Het DNA van de jeugdopleiding aangevuld met oud-spelers die terugkwamen sprak mij aan. Maar de balans met de eigen jeugd ging een beetje weg. Er kwamen veel nieuwe buitenlandse spelers en het was een beetje chaos. Uiteindelijk was het goed voor mij om de stap naar Utrecht te maken. Ik hoop mijzelf hier nog meer te kunnen laten zien.”

Lees meer:
0 reacties