Jensen streeft naar speelminuten: "Tuurlijk is het frustrerend"

Victor Jensen
Victor Jensen Foto: © Pro Shots

Bij het oefenduel tegen PEC Zwolle bleek dat Victor Jensen klaar is om een rol te spelen in het team van FC Utrecht. Zijn recente doelpunten lieten zien dat hij het net weet te vinden, en het is nu aan trainer Ron Jans om te beslissen of Jensen een basisplek verdient.

Jensen scoorde twee van zijn drie doelpunten tegen PEC op kenmerkende wijze van een echte spits. "Ik heb een goeie oefenwedstrijd gespeeld en ik hoop dat ik wat dichterbij speelminuten ben gekomen", zegt Jensen zelf in gesprek met RTV Utrecht. Zijn verlangen naar meer speeltijd is duidelijk. "Ik heb niet zoveel gespeeld, maar uiteindelijk is het de trainer die de beslissing moet maken. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om mezelf in de schijnwerpers te zetten", aldus Jensen.

"Ik stond niet in de spits, maar op 10. Ik heb wel altijd een neusje voor de goal", aldus Jensen. Jans vindt de jonge Deen geen optie voor de spitspositie. "Hij is echt een lopende speler. Hij is geen aanspeelpunt." Jensen denkt daar hetzelfde over en zegt: "Fysiek ben ik niet sterk en ik vind kopduels ook lastig. Ik denk dat ik bij Utrecht beter op de positie van de 10 pas, achter de spits. Daar kan ik nog steeds mijn loopacties maken."

Jensen erkent de uitdagingen van zijn seizoen tot nu toe. "Het is altijd lastig als je aan het begin van het seizoen veel speelt en dan opeens minder. Tuurlijk is het frustrerend. Het team zit ook in een moeilijke fase, dus je wilt helpen en je wil je best doen op het veld. Het is moeilijk, maar zo gaat het in voetbal. Je kan niet altijd spelen en er zijn zoveel kwaliteiten in deze selectie", besluit hij. Het lijkt erop dat Jensen ook tegen Sparta nog zal moeten wachten op speelminuten. "Hij heeft zichzelf op de kaart gezet, maar dat is soms nog niet genoeg", aldus de trainer.

Lees meer:
0 reacties