Jens Toornstra: "Ik heb dit seizoen meer energie kunnen leveren"

Jens Toornstra heeft in gesprek met FC Utrecht TV teruggeblikt op zijn seizoen tot nu toe bij FC Utrecht. Zelf ziet hij wel een kantelpunt.

De middenvelder geeft aan dat hij meer heeft kunnen doen voor de ploeg dan het voorgaande seizoen. “Ik denk dat ik dit seizoen meer invloed heb gehad op het spel van de ploeg en ook veel meer energie heb kunnen leveren. Dat heeft deels te maken met de positie waar ik speel. Na een kwart seizoen ben ik meer naar voren gegaan en daar ligt wel mijn kracht, en het is fijn dat deze trainer dat ook ziet.”

Wanneer gevraagd wordt hoeveel wedstrijden Toornstra nog hoopt te spelen dit seizoen, ontstaat er wat verwarring bij hem. "Ik hoop nog zes wedstrijden. Trouwens, ik hoop nog vier wedstrijden. Alsnog wel stap voor stap en eerst RKC Waalwijk. Zij zitten aan de andere kant. Die zullen er alles aan gaan doen om een resultaat te halen, dus dat wordt interessant, denk ik.”

De middenvelder doelt erop dat de Domstedelingen nog de play-offs kunnen ontlopen door vijfde te worden. De vijfde plek geeft namelijk recht op een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League, en die plek kan FC Utrecht nog halen. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de tweede voorronde van de Conference League.

Lees meer:
0 reacties