Jens Toornstra: "De club wil met mij door en ik wil ook door"

Jens Toornstra in actie tegen Go Ahead Eagles
Jens Toornstra in actie tegen Go Ahead Eagles Foto: © BSR Agency

Jens Toornstra was na tegen Go Ahead Eagles met een assist weer van cruciaal belang voor FC Utrecht. Hij geeft de credits aan Sam Lammers, maar Toornstra zijn belang voor FC Utrecht mag niet onderschat worden.

"Goeie aanval en de spitsenloopactie naar de goal. Hij maakt hem goed af", zegt Toornsta in gesprek met RTV Utrecht. Toornstra speelde niet op de 10-positie, al stelt de interviewer wel dat hij daar beter is.. "Die opmerking hoor ik mijn hele carrière al en daar ben ik het mee eens. Maar ik vind het leuk om als rechtsbuiten te spelen."

Wat is het verschil? "Over het algemeen krijg je hier iets meer ruimte en heb je iets meer overzicht. In het druk zetten is mijn rol kleiner en dat vind ik wel jammer. Als ik voor mezelf praat is rechtsbuiten iets meer reageren dan anticiperen en ik hou ervan om op bepaalde situaties te anticiperen. Ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen en zo heeft elke positie zijn voor- en nadelen. Maar al met al ben ik blij met de overwinning."

Toornsta heeft zich weer in de basis gevochten. "Ik probeer het elke week te laten zien. Vandaag ben ik belangrijk met een assist, vorige week niet. De ene wedstrijd heb je meer invloed dan de ander, maar ik probeer in ieder geval elke week alles te geven."

En na dit seizoen? Blijft Toornstra behouden voor FC Utrecht? "De club wil met mij door en ik ook en hoe dat vormgegeven gaat worden moet de komende weken blijken", besluit de routinier.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand