Jens Toornstra baalt: "Het is steeds hetzelfde liedje bij ons"

Jens Toornstra tegen Excelsior
Jens Toornstra tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra kon zaterdagavond maar moeilijk leven met het gelijke spel van FC Utrecht tegen Excelsior. De Domstedelingen bleven opnieuw ongeslagen, maar ook bleef de overwinning uit.

"Elf keer op een rij niet verliezen is heel mooi. Alleen: écht vooruit kom je er ook niet mee, hè", vertelt Toornstra, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "En dat terwijl er voor je gevoel vaak zoveel meer in zit. Het is steeds hetzelfde liedje bij ons. Het heeft vaak met energie te maken. Tegen PSV konden we die energie negentig minuten geven."

"Tegen Vitesse een stukje korter en tegen Excelsior zag je dat we na de pauze niet meer konden laten zien wat we in de fase daarvoor wel deden", gaat de middenvelder verder. "Dan kom je nét te laat, reageer je net niet goed genoeg. Geen onwil, laat dat duidelijk zijn. Maar wel iets dat echt beter moet. De eindpass, de kansen waar we efficiënter mee om moeten springen; er valt nog zoveel progressie te boeken."

Toornstra zelf was tegen Excelsior belangrijk met een treffer. "Natuurlijk is dat lekker, ja. Ik had en heb het gevoel dat ik nog heel waardevol kan zijn voor FC Utrecht. Ben blij hier, dat met name ook. Vandaar dat een vertrek voor mij nooit aan de orde is geweest (ondanks interesse van onder meer oude liefde ADO Den Haag, red.). Fijn dat ik die waarde weer een keer kon laten zien. Alleen: het gaat niet om mij, het gaat om FC Utrecht. Wij moeten ervoor zorgen dat we snel gaan afrekenen met dat net niet-gevoel", aldus Toornstra.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand