Jenner: "In Jakarta kan ik niet normaal naar een winkelcentrum"

Ivar Jenner voor Jong FC Utrecht
Ivar Jenner voor Jong FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Meer dan 600.000 volgers heeft Ivar Jenner op Instagram. De jonge voetballer speelt zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht, maar is in thuisland Indonesië een ware ster.

"In Jakarta kan ik niet normaal naar een winkelcentrum, nee. Compleet anders dan hier in Nederland", vertelt Jenner bij het Algemeen Dagblad. De keuze voor Indonesië en niet Nederland was een zakelijke. "Buiten dat ik wat culturele dingen heb meegekregen en veel Indonesisch eet, had ik niet veel met het land en ben ik de taal ook niet machtig. Zij hebben mij benaderd. In eerste instantie voor het WK O20, wat zij zouden organiseren".

Dat toernooi ging echter niet door vanwege de stadionramp waarbij 135 mensen omkwamen. "Toen dat niet doorging, heb ik wel getwijfeld of ik me nog moest laten naturaliseren. Maar al mijn twijfels waren weg toen ik een keer op trainingskamp meeging met de O20. Alles was zó goed geregeld."

Bij Indonesië heeft hij een Koreaanse coach, die geen woord Engels spreekt. Niet makkelijk. "Communiceren is lastig. De hele technische staf is Koreaans. Wij hebben dan een tolk die van Koreaans naar Indonesisch vertaalt en een andere die het naar Engels vertaalt. Dat is soms lastig, ja."

Nu komt hij uit op de Asia Cup. Clubgenoot Zidane Iqbal speelt daarbij Irak. "Daar hebben we het veel over gehad op de club. We zijn dit seizoen gelijktijdig geblesseerd geraakt en hebben tijdens de revalidatie veel samen opgetrokken. We keken samen naar Irak-Indonesië (5-1, red.) voor de WK-kwalificatie. Nu is er even geen contact, maar we gaan zeker shirtje ruilen na afloop."

Lees meer:
0 reacties