"Je zou zomaar vermoeden dat hij iets weet van Van Seumeren"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen is kritisch op Jordy Zuidam. De technisch directeur van FC Utrecht heeft al een aantal seizoenen de leiding in de Domstad, maar het is nog niet gelukt om de torenhoge ambitie waar te maken.

"Dit seizoen moet het dan echt gebeuren na jaren van mislukkingen in de Domstad. Je hoort het jaarlijks, maar er komt ieder seizoen niets van terecht. Ondanks de tientallen miljoenen die Van Seumeren in zijn hobby FC Utrecht heeft gestoken", schrijft Driessen in De Telegraaf. Twee jaar geleden wilde de club de topclubs aanvallen, maar dat is nog niet gelukt.

"Zuidam had weer eens een onsamenhangende selectie samengesteld", vervolgt de journalist, die een duidelijke lijn mist in de transfers van de club. "Het is daarom begrijpelijk dat FC Utrecht de laatste jaren geen enkele sportieve groei laat zien. Sterker, op de ranglijst is de club sinds 2017 toen Zuidam directeur voetbalzaken werd alleen maar plaatsen gezakt: van plaats 4 naar plaats 7 in 2022."

Volgens Driessen is het 'onbegrijpelijk' dat Zuidam mag blijven. "Je zou zomaar vermoeden dat hij iets weet van Van Seumeren. Opnieuw valt er geen lijn te ontdekken in het aankoopbeleid, wat voor het vijfde seizoen op rij het ergste doet vrezen. Om het verwachtingspatroon de kop in te drukken, is de doelstelling bijgesteld tot een plaats in de top-6."

Bas Dost

FC Utrecht wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Utrecht begint zaterdagavond aan de Eredivisie met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Utrecht. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
zo 11 sep. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
Bekijk de hele stand