Janssen: "Toen merkten we ineens hoe zeer we Utrecht misten"

Willem Janssen
Willem Janssen Foto: © Orange Pictures

Vorig seizoen ging Willem Janssen na een lange carrière als voetballer aan de slag als technisch manager van VVV-Venlo. Dit vak bleek toch niks voor hem en hij keerde terug op het veld bij FC Utrecht.

"Ik heb bij VVV een paar keer meegetraind. Ik wilde mijn ervaring en kwaliteiten inzetten voor de ploeg", begint Janssen tegenover de Limburger. "Dat waren voor mij de mooiste dagen. Het was niet zozeer een verrassing als wel een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist: ik ben meer iemand voor op het veld."

In zijn nieuwe functie ondervond Janssen meerdere problemen. "Ik vond het als beginnend technisch manager lastig een staf met ervaren mensen aan te sturen. Als we een meeting hadden gehad, was ik niet tevreden over hoe ik me had gepresenteerd. Ik sprak daar veel over met Marc (van Hintum, red.). Die zei dan: je maakt het veel te groot, het gaat hartstikke goed. Het was vanuit mijn rol ook moeilijk een directe bijdrage te leveren aan de prestaties van het eerste team. Je wil die beïnvloeden, maar mag je natuurlijk niet op het terrein van de technische staf begeven. Het is me tegengevallen om daar een weg in te vinden", vertelt de oud-verdediger.

"Je wil er anderen niet mee lastigvallen, maar ik kan het ook niet verbergen. Ik was thuis chagrijnig", vervolgt hij. "Mijn vrouw zei op een gegeven moment: stop nu maar. In die periode was FC Utrecht nog niet in beeld. Ook ons privéleven heeft een rol gespeeld om terug te keren. We waren verhuisd naar het zuiden, wilden ons weer dichter bij de familie settelen. Toen merkten we ineens hoe zeer we Utrecht misten. Dat heeft ons wel verrast."

Lees meer:
0 reacties