Janssen over positiewisseling: "Mooie kans om belangrijk te zijn"

Willem Janssen speelde onlangs zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Samen met FC Utrecht TV blikt hij terug op zijn periode in de Domstad. Zo wordt ook teruggekeken naar het moment dat Janssen een nieuwe positie op het veld kreeg en nooit meer ergens anders speelde.

"In de play-offs viel er een verdediger uit bij ons. Toen kwam Erik (Ten Hag) naar me toe om te vragen of ik ooit centrale verdediger had gespeeld", blikt Janssen terug, die nog nooit achterin gestaan had. "Omdat ik op het middenveld niet lekker in mijn veld zat, was dit een mooie kans om belangrijk te zijn voor de ploeg. Uiteindelijk heeft het fantastisch uitgepakt."

Er zijn mensen die denken dat Janssen verder was gekomen als hij eerder verdediger was geworden. Zelf ziet hij het anders. "Ik denk dat het perfecte moment was, ook omdat ik meer rust in mijn spel heb gekregen. Ik denk ook dat ik profijt heb van het feit dat ik middenvelder ben geweest en dat heb meegenomen als centrale verdediger."

"Ik denk dat het zo heeft moeten lopen en het heeft me wel ver gebracht", aldus Janssen die ook open durfde te praten over zijn mentale toestand. "Het kwam ter sprake tijdens een interview, het was niet gepland. Maar het is goed om open en eerlijk te zijn. Zo sta ik in het leven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand