Janssen: "Heb dat doel gesteld en voel me daar heel prettig bij"

Willem Janssen
Willem Janssen Foto: © Pro Shots

Willem Janssen speelt vanavond tegen AZ zijn laatste thuiswedstrijd als speler van FC Utrecht. Na dit seizoen stopt de routinier als profvoetballer en gaat hij zich richten op een andere carrière. Eerst wil hij in de Domstad op een mooie manier afscheid nemen.

"Toen ik de beslissing nam om na dit seizoen te stoppen met voetballen, had ik binnen de ploeg een bepaalde rol, was ik geen vaste basisspeler meer", vertelt Janssen in gesprek met FC Utrecht Magazine. "Ik had zoiets van: ik ga van iedere minuut die nog komt op het trainingsveld, in de kleedkamer en in de wedstrijden genieten. Wat mijn rol ook is. En met als doel: met FC Utrecht Europees voetbal behalen als afsluiting van mijn loopbaan."

"Wat ik nu merk, nu ik een maand of anderhalf verder ben, is dat ik heel erg bezig ben met het behalen van Europees voetbal met FC Utrecht", vervolgt de verdediger. "En niet met mijn eigen afscheid, of het einde van mijn carrière. Ik heb dat doel gesteld en voel me daar heel prettig bij, omdat me dat focust. Daar wil ik tot en met de laatste minuut voor gaan. Zo ben ik, een teamspeler. Wat is er mooier dan met Europees voetbal afscheid te nemen?"

Lees meer:
0 reacties