Jansen: "FC Utrecht moddert maar wat aan in het rechterrijtje"

Freek Jansen
Freek Jansen Foto: © Pro Shots

Er is een enorm gat ontstaan in de Eredivisie tussen de top vier en de rest van de ploegen. Freek Jansen vindt het daarom opvallend dat Ajax ver ondermaats presteert, omdat de tegenstanders ogenschijnlijk niet beter zijn geworden.

"Sterker nog: waar jarenlang clubs als FC Utrecht, SC Heerenveen, Vitesse en tot voor kort zelfs FC Groningen belangrijke uitdagers voor de topclubs waren, is de volledige subtop weggevallen", schrijft Jansen in Voetbal International. "Nog niet zo heel lang geleden vreesden topclubs uitduels met deze clubs, want deze selecties herbergden de nodige kwaliteit en puntenverlies lag op de loer."

"Inmiddels is FC Groningen weggevallen naar de Keuken Kampioen Divisie en ging Ajax afgelopen week na de eerste zege in twee maanden tijd direct Vitesse en FC Utrecht voorbij, die maar wat aanmodderen in het rechterrijtje", vervolgt de journalist. "Afgelopen zondag volgde SC Heerenveen, ook al zo'n club die ver teruggevallen is, en waar sportieve en financiële problemen van structurele aard lijken."

Ajax staat, als het de resterende minuten tegen NEC (2-3) niet uit handen geeft, zelfs al weer op de achtste plek. "De vijfde plek ligt binnenkort al voor het grijpen voor de tot voor kort dolende ploeg die vorige week nog hekkensluiter was", schetst Jansen. "Het zegt veel over de onderlingen verhoudingen in de Eredivisie, waar de kwalitatief sterke subtop is verdwenen. AZ en FC Twente zijn door goed en doordacht beleid aangehaakt bij de top, terwijl inmiddels soortgelijke clubs als FC Utrecht, Vitesse, SC Heerenveen en FC Groningen zijn afgehaakt en rommelen in de marge."

Lees meer:
0 reacties