Jans: "In de eindfase stonden ze bijna allemaal in de zestien"

FC Utrecht heeft vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt. Door een late treffer van Victor Jensen won de ploeg van trainer Ron Jans met 1-0 van Heracles Almelo. Bij FC Utrecht TV reageert Jans op de wedstrijd.

"Misschien wordt het nog wel een heel leuk seizoen", begint Jans. "Dit was misschien niet de leukste wedstrijd, maar ik vind dat we hem uiteindelijk wel over de streep hebben getrokken. Loon na werken hoorde ik iemand zeggen. We hebben veel druk gezet, veel op hun helft gevoetbald maar de kansjes die we kregen gingen er niet in. Dan gaat hij er uiteindelijk in en het gekke is dan dat je denkt 'het is klaar', maar juist dan krijgt Heracles nog grote kansen."

"Er is weer zo hard gewerkt", gaat de leermeester verder. "De ploeg die er staat staat er als ploeg. De invallers die erin komen brengen ook weer energie, dus er zijn ook een hele hoop positieve dingen."

"Er stonden gewoon tien spelers die lijnen eruit haalden en dicht bij elkaar verdedigden", vertelt Jans over de verdedigend ingestelde ploeg uit Almelo. "In de eindfase stonden ze bijna allemaal in en rond de zestien van Heracles. Dan heb je een individuele actie nodig. Het grootste compliment vind ik wel dat we bij balverlies er gelijk weer bovenop zaten en ook heel vaak de bal gelijk weer terug hadden."

"Het was geen mooie goal", zegt Jans over de late treffer van Victor Jensen. "Ik kon eerst ook niet zien wie hem maakte, maar ik hoopte dat het Victor was. Die jongen viel ongelukkig in en is zijn plek door ziekte kwijtgeraakt. Hij werkt keihard en wilde misschien wel te graag, maar mooi dat hem dat dan juist overkomt."

Lees meer:
0 reacties