Jans: "Ze krijgen weinig goals tegen met een uitstekende keeper"

FC Utrecht neemt het komende zondag op tegen Sparta. Coach Ron Jans deelt zijn inzichten en analyseert de tegenstander met het oog op het aankomende duel.

"Sparta is echt een ploeg die een goede organisatie heeft", begint Jans zijn verhaal in gesprek met FC Utrecht TV. "Zij hoeven niet altijd goed te spelen om te winnen. Ze krijgen weinig goals tegen met een uitstekende keeper."

Het verlies van enkele sleutelspelers bij Sparta, ziet FC Utrecht als een kans. "Het is wel zo, ze zijn een aantal smaakmakers van vorig jaar kwijt", zegt Jans. "Verschueren is geschorst. Er zijn natuurlijk wel weer een aantal talentvolle jongens, alleen die moeten zich denk ik nog doorontwikkelen."

Na een achterstand van 2-0 de laatste wedstrijd tegen Excelsior, benadrukt Jans de noodzaak van verbeteringen. Op de vraag wat er beter moet, antwoordt hij: "Tegen Excelsior zaten we met veel punten dik in de plus, maar als je kijkt naar schoten tussen de palen en naar de kansen, daarin had Excelsior een overwicht. Dat moet beter en dat begint met veldspel. Daar hebben we veel tijd en aandacht aan besteed en dat zal nooit ophouden", aldus Jans.

FC Utrecht speelt komende zondag om 16.15 uur tegen Sparta.

Lees meer:
0 reacties