Jans: "Wil vastigheden in speelwijze, maar minder in de spelers"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans speelde op zondagmiddag met zijn FC Utrecht gelijk tegen FC Twente. De trainer is tevreden met de ontwikkeling die plaatsvindt binnen zijn ploeg.

"Wij willen vastigheden in de speelwijze maar wat minder in de poppetjes. Als de poppetjes vervolgens goed spelen én samenspelen, dan kan je ook op die manier tot een vaster elftal komen", vertelt Jans eerlijk in gesprek met Voetbal International.

Rouleren is nu belangrijk volgens Jans. "Je hebt zo veel factoren die meespelen. Niet iedereen is altijd fysiek in orde. Je hebt te maken met de tegenstander, de vorm van de dag, de training, hoe je bent ingevallen. We hebben echt zo veel concurrentie. Draai het eens om: elke keer als wij wisselen, dan komt er écht kwaliteit binnen."

"De wedstrijd tegen Ajax is daarvan het beste voorbeeld. Alleen, dan is het weer de vraag: hij is goed ingevallen, moet ik daar de volgende keer mee beginnen? Ik denk dat het verstandig is dat ik het probleem wat meer verleg naar de spelers. Er is vastigheid in de speelwijze en verder moeten de spelers het elke dag maar waarmaken. Bewijzen dat zij moeten spelen", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties