Jans wil meer met FC Utrecht: "Hebben we deze week uitgesproken"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht is bezig aan een lange reeks wedstrijden zonder te verliezen. Toch steeg de ploeg van Jans niet heel veel plaatsen op de ranglijst omdat er vaak gelijk werd gespeeld. De oefenmeester van de Domstedelingen vertelt aan ELF Voetbal dat hij dit nog niet genoeg vindt.

Ron Jans vindt echter wel dat de weg naar boven is ingeslagen. Hij spreekt dan ook een duidelijke doelstelling uit voor de rest van het seizoen: “We hebben deze week met elkaar uitgesproken dat, wat het ook is dit seizoen, we de play-offs voor Europees voetbal willen halen.” Wel merkt de coach op dat er concurrentie is voor de play-offs: “We zijn nog steeds een kuddedier. We willen graag hoger staan, maar dat willen meer ploegen.”

Toen Jans in september aantrad bij FC Utrecht had hij zijn twijfels over de middelste linie van zijn elftal. Inmiddels heeft hij meer keuze, onder andere omdat ook spelers uit Jong FC Utrecht kans maken om in de hoofdmacht te spelen: “In het begin van het seizoen dachten we dat we geen nummer zes hadden, maar we hebben echt goede middenvelders die op de zes/acht-positie kunnen spelen. Ik wil voortaan bij trainingen en oefenwedstrijden ook twee jongens van Jong FC Utrecht, Ivar Jenner en Silas Andersen, erbij betrekken”, besluit de trainer van de Domstedelingen.

Lees meer:
0 reacties