Jans: "We moeten meer goals maken en stijgen op de ranglijst"

FC Utrecht speelt dit weekend tegen FC Volendam. Trainer Ron Jans weet dat de Noord-Hollanders het momenteel lastig hebben en hoopt daar met de Domstedelingen van te kunnen profiteren.

"FC Volendam heeft een roerig jaar achter de rug. En nu meer bij de club dan op het veld. Elk jaar vechten zij om in de Eredivisie te blijven. Er is een nieuwe trainer gekomen, ze spelen over het algemeen met drie centrale verdedigers", weet Jans in gesprek met de clubkanalen van FC Utrecht.

FC Volendam verloor misschien wel haar beste speler. "Daar is ook weer een boel veranderd. Lecquincio Zeefuik ontwikkelde zich goed als spits, maar is aan AZ verkocht en was in de speelwijze heel belangrijk. Wij moeten maar eens gaan bewijzen dat we, om echt vooruit te komen, dit soort wedstrijden kunnen winnen. We moeten hun pakken in plaats van andersom", weet de trainer.

Wel is zijn ploeg vaak niet scherp genoeg voor de goals. "Frustratie leidt tot niks. Zulke momenten heb je wel eens. We moeten in de goede posities komen, meer goals maken en stijgen op de ranglijst. Dat moeten we bewijzen en dat zou zomaar dan een heel mooi moment kunnen zijn', besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties