Jans: "We hebben nog heel veel tijd nodig om niveau Twente te halen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans zag zijn FC Utrecht met 1-1 gelijk spelen tegen FC Twente. Hij vindt dat een knappe prestatie, gezien het feit dat de Tukkers momenteel een team hebben dat beter ontwikkeld is.

"Ik vind dat FC Twente op dit moment absoluut verder is. Qua vertrouwen, qua vastigheid. Wij hebben nog heel veel tijd nodig om dat niveau aan te tikken dat je op elke positie en in elke situatie op het veld weet wat je doet en dat je van medespelers weet wat zij doen", opent Jans bij Voetbal International.

De Tukkers hebben de afgelopen maanden al grote stappen gemaakt. "Dat is bij Twente dik in orde. Ik vind het wel heel opvallend dat ondanks een aantal goede, nieuwe spelers de oude garde prima presteert. Daarmee bedoel ik niet de leeftijd, want dan gaat het bijvoorbeeld ook om Daan Rots. Die vastigheid hebben wij nog niet."

Zorgen maakt Jans zich echter niet. "Sinds ik hier ben, heb ik me nog geen moment zorgen gemaakt. Maar je bent wel bezig met dingen die moeten verbeteren. Hoe gaan we dat doen? Tijd is daar een heel belangrijke factor in. We maken echt stappen. Dat zit er ook in. Je kan ook met de situatie te maken hebben dat je zegt: We gaan het verbeteren, maar dat het er vervolgens niet in zit. Ik denk dat de kwaliteit hier goed genoeg is."

Lees meer:
0 reacties