Jans voor mogelijk probleem: "Gaan er ervaren krachten vertrekken?"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is nog zeker niet verlost van haar interne crisis. De Domstedelingen staan weliswaar dertiende en hebben de degradatiezone verlaten, maar ook in Utrecht weet men dat dit niet genoeg is.

"Gegokt en bijna verloren. Zo valt de eerste seizoenshelft van FC Utrecht het beste samen te vatten. FC Utrecht begon dramatisch aan het seizoen en stond op een zeker moment zelfs even onderaan. Op de tribune, in de kleedkamer én in de directiekamer ging het FC Groningen-scenario geregeld over de tong. Tot voor kort een geduchte concurrent, nu spartelend in de Keuken Kampioen Divisie", opent Freek Jansen in Voetbal International.

Ron Jans deed het tij echter keren. "De ervaren trainer zag potentie in de spelersgroep en kon de lokroep van Frans van Seumeren uiteindelijk niet weerstaan. Jans trof in de Domstad naar eigen zeggen een kwalitatief goede maar ietwat onzekere spelersgroep aan. Al na een paar weken werd het de Zwollenaar duidelijk dat het tot aan de winterstop sprokkelen zou worden."

Dit jaar moet het anders. "Begin 2024 moet overleven plaatsmaken voor ontwikkeling. Er is een sterke wens om nog dominanter te gaan spelen en de nu nog relatief korte, goede fases in wedstrijden langer door te trekken. Tegenvaller daarbij is dat de talentvolle Zidane Iqbal, die na lang blessureleed eindelijk zijn opwachting maakte, met Irak naar de Asian Cup is afgereisd. Hij moet één van de blikvangers worden in het nieuwe jaar."

Er zouden nog steunpilaren kunnen wegvallen. "Wil Zakaria Labyad niet wekelijks spelen? Is Jens Toornstra te goed voor de bank en vindt Taylor Booth zijn oude vorm nog terug? Met andere woorden: gaan er nog ervaren krachten vertrekken? En daarbij is de vraag of Utrecht erin slaagt om een vervanger aan te trekken voor de langdurig geblesseerde Anthony Descotte."

Lees meer:
0 reacties