Jans verklaart reeks FC Utrecht: "Heeft ook met zijn vertrek te maken"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft in gesprek met Voetbal International laten weten waarom het hem niet lukte om Mats Seuntjens goed mee te laten draaien bij FC Utrecht. De oefenmeester heeft daar wel een verklaring voor.

Momenteel is Sam Lammers het goudhaantje bij FC Utrecht. Hij heeft al in zeven duels op rij gescoord namens de Domstedelingen. Voor de winterstop heeft FC Utrecht echter met andere spitsen gewerkt. Eén van hen was Mats Seuntjens.

Het huwelijk tussen FC Utrecht en Seuntjens bleek geen goede match te zijn. Jans weet wel waarom. "Het is hem niet gelukt, het is mij niet gelukt. Heel jammer. Na de thuiswedstrijd tegen RKC ben ik met Mats gaan zitten: dit werkt niet. ‘Ik kan en wil de hele ploeg niet aan jou aanpassen.’ Soms lukte het, soms had hij ook pech met afronding bijvoorbeeld. Ik vind Mats een heel fijne jongen, echt een voetbaldier. Speelt helemaal op gevoel. Maar hij paste niet in onze speelwijze. Dat het druk zetten zo is verbeterd, heeft ook met zijn vertrek te maken."

In vijftien wedstrijden voor FC Utrecht wist Seuntjens slechts één keer te scoren en gaf hij één keer een assist. Afgelopen winter vertrok hij naar zijn oude werkgever RKC Waalwijk. Bij de Brabanders heeft hij in negen wedstrijden één keer weten te scoren en was hij eenmaal aangever bij een goal van de Waalwijkers

Lees meer:
0 reacties