Jans tevreden na bekerwinst: "Beste halfuur van dit seizoen"

Ron Jans voor de camera bij ESPN
Ron Jans voor de camera bij ESPN Foto: © Pro Shots

FC Utrecht won dinsdagavond in de TOTO KNVB Beker met 3-2 van RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Ron Jans stond al snel comfortabel 3-0 voor, maar de Waalwijkers waren de tweede helft weer helemaal in de wedstrijd.

Jans zag dat het veel spannender werd dan nodig was. "Het eerste halfuur was ons beste halfuur van dit seizoen", blikt hij na afloop terug bij ESPN. "Eigenlijk denk je dat het voor rust nog 5-0 wordt, maar door concentratieverlies staat het 3-1 en na rust 3-2. Het is ongelofelijk dat wij niet vaker hebben gescoord, we hebben zoveel kansen gecreëerd. Uiteindelijk was het moeizaam, maar wel spectaculair."

Marouan Azarkan begon weer in de basis en liet zien daar de komende weken wel thuis te horen. "Dat is een heerlijk voetballertje, vooral als je veel op de helft van de tegenstander komt. Hij kan zo goed wegdraaien", geniet Jans. "Het enige wat aan hem hangt is zijn rendement." Ondanks de goals van RKC maakte Jans zich geen grote zorgen. Na de 3-2 ben je wel bang, maar ze hebben volgens mij maar één kans gehad daarna en wij wel vijf à tien. Het kost ons heel veel energie en dan lopen er op het eind wel een paar op hun laatste benen."

Lees meer:
0 reacties