Jans terughoudend: "Eerst minder wisselvallig en meer domineren"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht verloor woensdagavond in een spannende wedstrijd nipt met 2-1 uit bij Feyenoord. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt, na afloop verscheen Ron Jans voor de camera's van ESPN.

'Ik vond dat Feyenoord het eerste halfuur erg geduldig was in de opbouw", begint Jans. "Wij deden dat best wel goed. Als ze er dan doorheen kwamen dan moet je ook in de eindfase goed verdedigen en dat hebben we gewoon niet gedaan. Dan kom je met 1-0 achter en de tweede goal was precies zo'n zelfde situatie, daar heb ik wel de pest over in want dat zijn de afspraken die we maken. Ik vind niet dat we het eerste halfuur zijn weggespeeld, maar wel dat het een moeilijke fase was."

"Verder houd ik aan deze wedstrijd wel gewoon een goed gevoel over", gaat de Utrecht-trainer verder. "Voordat ik bij Utrecht kwam keek ik naar Utrecht dat thuis speelde tegen Feyenoord. Feyenoord was op dat moment zoveel beter en nu komen we na een 2-0 achterstand terug in de wedstrijd en zijn we veel rond hun zestien geweest, dat geeft de groei gewoon aan en daar moeten we mee door."

Over de doelstelling voor de tweede seizoenshelft is Jans nog terughoudend. "Ik ben een realistische noorderling, voordat wij play-offs uitspreken we eerst omhoog moeten komen, nog minder wisselvallig gaan presteren en thuiswedstrijden meer moeten gaan domineren. Vandaag heb ik qua veldspel veel betere dingen gezien dan dat we in thuiswedstrijden hebben laten zien", besluit Jans.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand