Jans teleurgesteld: "Hadden er allemaal meer van verwacht"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ajax won afgelopen zondag met 2-0 van FC Utrecht, hiermee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van de ploeg uit de Domstad. Na afloop van de wedstrijd reageerde FC Utrecht-trainer Ron Jans voor de camera's van de NOS.

"Het begon tegen Ajax en het eindigt tegen Ajax", begint Jans. "Het was een verdiende nederlaag vandaag. We wilden echt heel vroeg druk zetten, maar eigenlijk gebeurde er niet heel veel. Toen we dat hadden aangepast en we wat meer druk kregen viel eigenlijk de 1-0 aan de andere kant. Aan de bal hebben we gewoon een heel teleurstellende wedstrijd gespeeld. We probeerden het nog open te breken door met drie verdedigers te gaan spelen. Dat leek even aardig, maar toen viel de 2-0 en was het wel klaar."

"We hadden er allemaal meer van verwacht", gaat hij verder. "Bij ons stond het er gewoon goed op, bij Ajax waren er een hoop twijfels. Ik vind wel dat zij een compliment verdienen, als je anders gaat spelen weet je niet altijd wat je moet doen. Ze hebben met man en macht verdedigd, als je kijkt hoe ze Sam Lammers hebben gesloopt. Al vind ik wel dat er iets te veel mocht van de scheidsrechter."

"Aan het eind van het seizoen moeten we gewoon bij de play-off plekken staan", is de trainer duidelijk. "We moeten het doen met NEC, Go Ahead, Sparta, Heerenveen. Als we dat doen hebben we van iets heel moeizaams in het begin toch nog wat gemaakt. Zoals vandaag hoort er ook bij, een verbeten Ajax tegen een onmachtig Utrecht." Een off-day? "Dat weet ik niet, dat heeft ook met de tegenstander te maken. Ajax is niet zo slecht als sommige mensen denken hoor", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties