Jans speelde met gedachte: "Dat liet hij al na een paar weken los"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Dankzij de overwinning op Go Ahead Eagles (0-2) van afgelopen zondag is FC Utrecht inmiddels negen wedstrijden op rij ongeslagen. Ron Jans lijkt dus op de goede weg met zijn ploeg.

"De trainer kwam met een duidelijk en hanteerbaar speelplan", begint Stef de Bont zijn analyse in Voetbal International. "Meer dan onder voorganger Michael Silberbauer kwamen spelers in hun kracht te spelen. Daarbij eiste hij inzet én energie. De ervaren Jans had er de laatste weken geen enkele moeite mee om grotere namen als Mats Seuntjens, Nick Viergever of Taylor Booth ernaast te zetten."

"Even speelde hij met de gedachte om naar een vast basiselftal toe te werken, maar dat liet hij al na een paar weken los", vervolgt De Bont. "De grote en kwalitatief veelal vergelijkbare FC Utrecht-selectie moet iedere werkdag maar tonen dat ze in het weekend willen spelen. Zo hebben onder meer Victor Jensen en Bart Ramselaar zich recent in het elftal geknokt."

Volgens de journalist moet vooral de ondergrens van de ploeg omhoog. "Jans en zijn staf zullen ernaar kijken, maar in deze fase is vooral het resultaat heilig. Met RKC Waalwijk (competitie) en Feyenoord (beker) heeft het nog twee uitgelezen kansen om een dramatisch begonnen seizoenstart positief af te sluiten. Vervolgens kan het in de winter gaan bouwen. Wil FC Utrecht alsnog een gooi doen naar de play-offs voor Europees voetbal, iets wat gezien de stand in de Eredivisie helemaal niet zo ondenkbaar is, dan zal er nog een spits bij moeten", besluit De Bont.

Lees meer:
0 reacties