Jans over vertrek Van der Maarel: "Maar weinig spelers zoals Mark"

Ron Jans heeft gereageerd op het nieuws dat Mark van der Maarel na dit seizoen stopt als profvoetballer. Hij vindt het mooi dat de speler altijd FC Utrecht trouw is gebleven.

In gesprek met FC Utrecht TV laat Jans weten wanneer hij het nieuws hoorde. “Ik zei maandag of dinsdag tegen Mark: ‘Kom even zitten’. Toen hadden we het erover hoe hij met zijn rol omgaat en daarna vertelde hij dat hij gaat stoppen. Dat was echt een heel mooi gesprek. Dan ga je afstemmen hoe iemand zich voelt en hoe je het gaat organiseren.”

Ook heeft de middenvelder heel netjes gevraagd aan de trainer of hij het bekend mocht maken. “Hij zei: 'We hebben zondag de wedstrijd tegen NEC en we willen het eigenlijk vrijdag naar buiten brengen.’ Ik heb gezegd dat hij dat moest doen. Ik ben ervan overtuigd dat als jij alleen al gaat warmlopen dat de supporters je zullen toejuichen en dat dat alleen maar helpt, en dat verdien je ook.”

Ook vindt de oefenmeester het mooi dat Van der Maarel altijd FC Utrecht trouw is gebleven. “Ik heb de video gezien die is gemaakt door FC Utrecht TV. Dat doet je wel wat. Er zijn maar weinig spelers die zoals Mark bij één club blijven. De Wout Brama’s en de Bram van Polens en de Mark van der Maarels en ik heb het voorrecht dat ik met alledrie gewerkt heb,” besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties