Jans over oud-collega: "In moeilijke tijden leer je elkaar kennen"

Ivar van Dinteren werkte jarenlang samen met Ron Jans. Inmiddels zijn de twee allebei actief bij FC Utrecht: Jans als hoofdtrainer van het eerste elftal, Van Dinteren is coach van Jong FC Utrecht. De twee hebben een goede band.

"Ik heb een hele moeilijke twee weken in Amerika gehad", doelt Jans bij Café Galgenwaard op zijn periode bij FC Cincinnati. "Opeens kwam er een aanklacht tegen mij. Ik moest uit het hotel, mocht met niemand praten. Elke avond kwamen er veel stafleden, maar één collega-trainer was er als eerste met z'n autootje. 's Avonds zaten we aan de wijnmachine, ons vol te laden", lacht de trainer, doelend op Van Dinteren.

Hij gaat verder: "In moeilijke tijden, dan leer je elkaar kennen. We hebben daar elkaar sowieso goed leren kennen. Dat zal ik nooit vergeten. Dat gaat ook nooit meer weg", zegt Jans. Van Dinteren vult aan: "Ik vind dat heel normaal, als iemand zo wordt behandeld. Als een crimineel. Ik ben er gewoon iedere dag heen gereden. Dat was voor mij normaal. Dat zou ik voor ieder ander doen. Uiteindelijk hebben we ook nog een afscheidsdiner gehad, bij mij thuis."

"We hebben 'm ook nog op het vliegveld gezet. Dat was ook wel emotioneel", weet Van Dinteren nog. "Dat zal ik zelf ook nooit vergeten." Af en toe wil Jans zijn voormalig assistent wel achter het behang plakken, zo erkent de coach. "En af en toe zal hij mij dat wel verwensen. Maar dit is een maatje."

Lees meer:
0 reacties