Jans over de wedstrijd tegen Fortuna: "Daar moeten we nu mee door"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Met een belangrijke wedstrijd in het vooruitzicht tegen Fortuna Sittard, blikt de coach van FC Utrecht vooruit op het duel van zaterdagavond. Utrecht hoopt de stijgende lijn van de eerdere overwinning op Ajax voort te zetten.

De coach van FC Utrecht benadrukt het belang van een positieve mindset, zelfs wanneer de overwinning op Ajax aanzienlijk minder betekenisvol wordt bij een teleurstellend resultaat in Sittard. "Zo moet je niet denken. We waren op zoek naar het moment om het de goeie kant op te laten kantelen, en daar moeten we nu mee door" zegt Jans in gesprek met RTV Utrecht. "Ik denk dat dat invloed heeft."

Jans prijst zijn collega Danny Buijs, de trainer die met Fortuna de afgelopen vier wedstrijden verloren heeft. "Hij kan een ploeg heel goed voorbereiden op de tegenstander, zowel tactisch als mentaal. En zij zullen gebrand zijn op een resultaat, na die vier verliespartijen op rij." Volgens Jans schuilt een aanzienlijk deel van de kracht van Fortuna in de lucht. "Zij zijn fysiek en hebben veel lengte, dus ze zijn bij spelhervattingen heel gevaarlijk."

Hidde ter Avest en Soufian el Karouani zullen weer beschikbaar zijn voor het duel tegen Fortuna. Op de linkerflank lijkt Yannick Leliendal zijn positie te behouden, gezien zijn sterke optreden tegen Ajax. Aan de rechterkant is het voor de hand liggend dat Ter Avest weer in de basis zal staan, ter vervanging van Hugo Novoa. "Dit is een voorbeschouwing, de tegenstander luistert ook mee. Jullie zullen het dus wel zien" aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties