Jans ontevreden: "Hebben niet genoeg afgedwongen om te winnen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans is ontevreden over het resultaat en het spel van FC Utrecht bij RKC Waalwijk (2-2). Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met ESPN.

Jans geeft aan dat hij niet blij is met de puntendeling. “Ik ben niet tevreden. Als je echt wat wilt richting de vijfde plek, het is nog niet klaar, dan had je eigenlijk moeten winnen. Eigenlijk was alles wat RKC creëerde op de counter en begon met balverlies. Daar hebben wij onszelf in de voet geschoten en zeker in de fase dat we gelijkmaakten was het echt onze wedstrijd. Dan heb je balverlies en sta je weer achter en moet je nog blij zijn dat je gelijkmaakt.”

Hij vond zijn ploeg aan de bal dan ook niet goed. “Wij veroveren genoeg ballen. Het gaat erom wat je er daarna mee doet. Dat heet dan de omschakeling van balverlies naar balbezit. Ik vind dat we daar heel vaak snel balverlies lijden en dan sta je zelf niet goed.”

Er is volgens Jans echter nog een kritiekpunt. “We hebben al maanden geoefend om ook tussen de linies door te spelen. Dan moet je wel betrouwbaar aan de bal zijn en balvast. Dat was helemaal niet zo en toch hebben we genoeg kansen gehad om de wedstrijd te winnen. Er waren ook dreigende momenten waarop je hem had kunnen verliezen. Ik ben meer ontevreden over de uitvoering dan over het resultaat. Ik vind namelijk ook niet dat we genoeg hebben afgedwongen om te winnen.

Lees meer:
0 reacties