Jans: "Niet gevoel dat de groep behoefte heeft aan een boze trainer"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft zijn eigen specifieke aanpak om zijn spelers te benaderen. De trainer van FC Utrecht vindt dat keihard zijn zinloos is, terwijl een helpende hand bieden misschien wel de key is tot goed leiderschap.

"Wat deze ploeg nodig heeft, is steun en hulp. Wat ik nodig heb, is dat iedereen erbij blijft en keihard werkt. Jezelf in dienst stellen van het team. Daar zullen misschien ook nog weleens slachtoffers vallen. Als je het niet kan opbrengen, ben je aan de beurt", opent hij bij Voetbal International.

Voor de media lijkt hij altijd vrolijk. Maar op het veld kan hij flink tekeer gaan. "Het is niet dat er de laatste weken een boze Ron Jans stond. Nee, helemaal niet. Ik heb niet het gevoel dat ze nu de behoefte hebben aan een boze trainer."

De oefenmeester wil juist vriendelijk zijn. "Eerder aan een trainer die positief blijft en vooral heel veel duidelijkheid geeft. Maar individueel kan je wel heel direct en to the point zijn. Dat heb ik wel gedaan. Als je er een maand zit, dan krijg je ook steeds beter een beeld van het team en de spelers."

Jans weet ook wat hij moet antwoorden als hem gevraagd wordt naar zijn afgebroken sabbatical of degradatiestress. "Toen het goed ging bij FC Twente kreeg ik steevast de vraag: doen jullie mee voor het kampioenschap of kun je voor de Champions League spelen? Dat soort dingen. Dat is het opportunisme van de voetballerij."

Lees meer:
0 reacties