Jans na gelijkspel tegen Fortuna: "Daar hebben we veel laten liggen"

FC Utrecht speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk in Sittard tegen Fortuna. Ron Jans beseft dat de wedstrijd niet zo leuk was voor de supporters. De trainer kon zelf ook niet genieten van het spel van zijn eigen ploeg.

"Het was niet echt een wedstrijd om van te genieten", zegt Jans eerlijk tegen FC Utrecht TV. "Ik denk dat een gelijkspel wel aardig het spelbeeld weergeeft. We zijn toch meer ontevreden dan tevreden over ons spel. Ik denk dat we het meest hebben laten liggen aan de bal."

Jans vervolgt: "Met name in de eindfase, waarin we in een aantal situaties laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Maar dan is de eindpass, het shot, de afronding of de kopbal net niet genoeg. Daar hebben we veel laten liggen."

De trainer probeerde in de rust een aantal aanpassingen door te voeren. "We vonden eigenlijk dat we moesten gaan spelen om te winnen, maar dat deden we al, en we gingen in de tweede helft anders en nog agressiever druk zetten. Maar daar is de ploeg nog niet rijp voor, daar gaan nog zoveel dingen mis. Daar gaan we wel op trainen en meer mee doen, maar dat moet echt beter", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties