Bozdogan krijgt complimenten: "Als je dat ziet is dat klasse"

Can Bozdogan
Can Bozdogan Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht heeft vrijdagavond in een zwaarbevochten wedstrijd tegen Heracles Almelo drie zwaarbevochten punten weten te pakken. Trainer Ron Jans schroomde niet om sterkhouders op de bank te zetten.

Zo zaten Can Bozdogan, Victor Jensen en Zidane Iqbal op de reservebank. "Ik heb altijd zo gewerkt, dat ik op zoek ging naar een vast elftal", vertelt Jans tegenover de Telegraaf. "Maar ik heb hier na een week of drie gezegd: ’Bij deze selectie moet ik dat opgeven en moet ik zeggen, als je speelt, zit je achter het stuur. Als je goed speelt, is de kans heel groot dat je de keer erop weer speelt.’ Dat werkt heel goed bij deze selectie."

"Als je kijkt naar Bozdogan. Die heeft in november, december hartstikke goed gespeeld, is een week ziek. Dan komt er iemand anders in, die het weer hartstikke goed doet tegen PSV. Het elftal blijft staan en hij zit op de bank. Maar als je dan ziet hoe hij erin komt met een enorme drive dan is dat klasse", aldus Jans.

"Bij Victor Jensen was het precies hetzelfde verhaal. Die is zelfs matchwinner, al viel hij niet heel goed in. Ook hij is zijn plek kwijtgeraakt door ziekte en omdat Jens Toornstra het vervolgens geweldig deed. Deze goal is hem zo gegund, want hij is echt een geweldige jongen met een superinstelling", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties