Jans lyrisch over sterspelers: "Ze pakken hun rol. Ze zijn opgeleefd"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans kan de laatste maanden flink terugvallen op zijn oudere spelers. Jens Toornstra, Nick Viergever en Mike van der Hoorn zijn niet meer uit de basis weg te denken.

"Iedere ploeg heeft ervaren spelers nodig", weet de 65-jarige Jans bij Voetbal International. "Maar ook dát zijn gewoon mensen. Dus als ze geen speeltijd krijgen, of niet topfit zijn, of de hele ploeg draait niet en er is kritiek. Dan ben je veel meer bezig met jezelf dan met je omgeving. Wat het moeilijker maakt je ervaring te delen."

Na zijn de 'oudjes' de sterren. "En kijk nu, een paar maanden later. Jens is de aanjager. Nick en Mike zijn de jongens die het van achteruit goed neerzetten en coachen. Terwijl ze zelf in de duels en in de lucht ijzersterk zijn. Ze pakken hun rol. Ook tijdens trainingen zie je dat terug. Ze zijn opgeleefd."

Heel even leek Jens Toornstra de overstap naar ADO Den Haag te gaan maken. "Jens besloot dat hij wilde blijven, om voor zijn plek te knokken", blikt Jans terug op de laatste transferwindow. "En dat heeft hij elke training ook echt laten zien."

Lees meer:
0 reacties