Jans lovend: "Die jongens hebben echt een positieve bijdrage gehad"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht wist afgelopen zondag met 1-0 te winnen van NEC Nijmegen. De ploeg van trainer Ron Jans kende een moeizame eerste helft, maar wist in de tweede helft toch de wedstrijd open te breken.

"We brachten Ryan Flamingo en Victor Jensen", begint Jans tegenover FC Utrecht TV. "We hebben echt een gebrek aan diepte. We spelen dan Sam (Lammers red.) aan en dan komen we er allemaal onder, maar er moeten ook mensen overheen gaan in die ruimtes. Dat deed Victor heel goed, hij viel heel goed in. Daarnaast wilden we ook meer de tweede ballen, de power en de wilskracht en dat heeft Ryan Flamingo uitstekend ingevuld. Die jongens hebben een hele positieve bijdrage gehad aan de tweede helft."

Verder was Jans ook zeer te spreken over Souffian El Karouani, die verantwoordelijk was voor de assist op de winnende goal van Sam Lammers. "Omdat we aan die kant meer aan de binnenkant spelen is hij ook onze linksback maar ook onze linksbuiten. Hij speelde een uitstekende wedstrijd tegen zijn oude ploeg en die voorzet kon niet beter."

"Die combinatie van de voorzet en de afronding maakt die goal zo mooi", zegt Jans lachend. Het was echt een hele goeie loopactie, een geweldige wegdraaiende voorzet en mooie tegendraadse afwerking. Echt een hele mooie goal."

Lees meer:
0 reacties