Jans kritisch: "Dit moet je eigenlijk elke week kunnen brengen"

FC Utrecht behaalde zondagmiddag een prima resultaat door met 1-1 gelijk te spelen tegen koploper PSV. Na afloop sprak Ron Jans tegenover FC Utrecht TV van een dik verdiend punt.

"Toen ik hier kwam heb ik gezegd dat FC Utrecht moest voetballen naar z'n identiteit", begint Jans. "Deze wedstrijd was echt FC Utrecht, daar ben ik erg tevreden over. Het begint met de bereidheid van alle spelers om zo diep te gaan. Als je dit kan neerzetten tegen deze ploeg is het geen gestolen punt maar een dik verdiend punt."

"Jens (Toornstra red.) werd gewisseld en gaf aan dat hij er helemaal doorheen zat", gaat hij verder. "Dit voetbal kan je alleen maar spelen als heel het team 100% geeft. Jens was erg goed, maar er waren er een heel aantal goed en er was er geen één slecht."

"De spelers mogen best een uurtje genieten", stelt Jans. "Morgen is het gewoon weer trainen. Dit is natuurlijk een topprestatie en dus een referentiekader, dat moet je dan eigenlijk elke week kunnen brengen. Dat is soms qua motivatie niet altijd even makkelijk. Dat is natuurlijk vooral aan de spelers."

"Het is zeker een ander gelijkspel dan vorige week bij Vitesse. Daar heb je het gevoel dat je verloren hebt en hier heb je het gevoel dat je gewonnen hebt, wat misschien ook nog wel had gekund", besluit Jans.

Lees meer:
0 reacties