Jans krijgt kritiek: "Dit was de slordigste wedstrijd in weken"

Ron Jans in het Abe Lenstra Stadion
Ron Jans in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Rob Alflen was niet onder de indruk van de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. FC Utrecht won, maar speelde slechts bij vlagen acceptabel voetbal.

"Go Ahead lijkt zonder druk te spelen aan de bal. Iedereen durft de tijd te nemen en iedereen durft te wachten", zegt Rob Alflen bij RTV Utrecht. "Ze stellen beslissingen aan de bal uit. Dat komt ook omdat ze uit de gevarenzone zijn en geen degradatiespook om zich heen hebben hangen. Ze spelen zo ver boven de streep dat ze daar niks mee te maken hebben."

Alflen vond vooral dat er geen sterke continuïteit in het spel van de Domstedelingen zat. "Het grote probleem was FC Utrecht aan de bal. Zo slordig. Voordat ze een keus maakten was de aanname al verkeerd. Dit is voor mij de slordigste wedstrijd in weken."

Credits aan de ploeg uit Deventer? "Go Ahead doet iets goed waardoor FC Utrecht dingen minder goed doet, maar ik kan je twintig momenten laten zien waarop een pass of een aanname niet goed is en dat heeft niks met Go Ahead te maken. Dat heeft alles met FC Utrecht te maken."

Lees meer:
0 reacties