Jans kraakt zwakke eerste helft: "Ik was blij dat het rust was"

Ron Jans tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle
Ron Jans tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

FC Utrecht boekte woensdagavond een makkelijke zege op PEC Zwolle. Alhoewel, de eerste helft was niet best van de Domstedelingen. En daar was ook coach Ron Jans het mee eens.

"Ja, ik was blij dat het rust was. Het was duidelijk dat het zo niet moet", vertelt de coach na afloop tegen ESPN. Boos was hij echter niet. "Mensen zeggen de hele tijd dat ik boos ben of moet worden, maar dat is niet zo. Ik heb wel aangegeven dat het alleen maar beter kon."

Hij bracht daarbij Mark van der Maarel. De routinier liet zich van zijn beste kant zien. "Ik weet niet of dit Mark van der Maarel was. Geweldige voorzetten, slimme inworp, een bal die hij doodlegt, hakballen en ga zo maar door. Mark heeft het fantastisch gedaan en voor het sentiment was hij de man of the match. Maar qua strijd is het eigenlijk Isac Lidberg, ook met zijn twee goals, hé."

Jans voegt toe dat de manier van spelen van Lidberg, in de linkerzone, iets is wat FC Utrecht ook al tegen Feyenoord liet zien. "We wilden het veld groter krijgen en hij brengt meer diepte."

Lees meer:
0 reacties