Jans klaar voor weerzien met FC Twente: "Het zijn je kinderen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente is voor Ron Jans een speciale. De hoofdtrainer van de Domstedelingen stond de afgelopen drie seizoenen nog voor de groep in Enschede, maar moet ze nu van de punten afhouden.

Jans noemt de wedstrijd van zondag een bijzondere. "Ik heb daar drie jaar gewoond, de spelers zijn je kinderen. Maar ook in de club, de supporters. Ik heb een geweldige tijd gehad", vertelt hij aan Voetbal International. Nu is de 65-jarige echter trouw aan FC Utrecht. "Ik verheug me erop Twente pijn te doen, maar dat komt doordat ik nu trainer van FC Utrecht ben. Niet omdat ik FC Twente ook maar iets van pijn toewens. Ik wens ze al het goeds behalve deze twee wedstrijden."

Af en toe stuurt Jans nog een appje naar zijn oud-collega's, maar hij wil het niet overdrijven. "Robbin Pröpper is vorige week opnieuw vader geworden. Dan gaat er wel een appje uit. Bij speciale dingen", benadrukt hij. "De enige met wie we steeds contact hebben, dat is Jan Streuer. Maar dat komt door de persoonlijke band die we op hebben gebouwd, ook met de vrouwen. Dat overstijgt het voetbal."

Lees meer:
0 reacties