Jans klaar voor kraker: "Dan kan het best eens heel leuk worden"

Op zondag om 12:15 speelt FC Utrecht de 'degradatiekraker' tegen Ajax. Ron Jans is optimistisch en heeft met zijn ploeg in ieder geval goed getraind.

"We hebben vorige week met name getraind hoe we wilden verdedigen tegen NEC, met hoog druk, iets lagere druk en hele lage druk", zegt Jans via de clubkanalen van FC Utrecht. "We hebben twee weken lang geprobeerd de spelers zoveel mogelijk in scoringsposities te brengen omdat we goals goed kunnen gebruiken. Vanaf gisteren is de blik tactisch helemaal gericht op Ajax".

Wat verwacht Jans van de wedstrijd? "Motiveren hoef je niet, iedereen wil erbij zijn. Ik weet wat we van onszelf willen verwachten. Dat is dat we nu eindelijk in een thuiswedstrijd de verkramping eraf leggen, durven, vrijuit spelen en daar hebben we de steun van het publiek heel hard bij nodig. Dan kan het best eens heel leuk worden."

Nick Viergever is zondag geschorst. Verder zijn er ook nog een aantal spelers die met kleine klachten kampen: "Zidane Iqbal is er nog niet bij en ter beoordeling zijn nog Hidde ter Avest en Bart Ramselaar omdat ze terugkomen van spierklachten."

Lees meer:
0 reacties