Jans: "Jensen viel niet goed in, maar hij is wel de matchwinner"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans probeert bij zijn werkgevers altijd een vaste formatie te vinden. Bij FC Utrecht werkt hij echter anders: wie goed speelt, blijft staan. Speel je minder, dan is je basisplaats nooit een zekerheid.

"Ik heb altijd zo gewerkt. Je zoekt naar een vast elftal. Na drie weken zei ik al: bij deze selectie moet ik dat opgeven. Ik heb gezegd: als je speelt zit je achter het stuur en als je goed speelt dan speel je volgende week weer. Dat werkt bij deze selectie heel goed", weet Jans bij RTV Utrecht.

Jans geeft een voorbeeld: "Bozdogan speelde in november en december heel goed, hij is één week ziek. Iemand anders komt erin en vervolgens zit je op de bank. Bozdogan, hoe hij vandaag ook inviel met wat voor drive hij dat deed, dat was gewoon klasse. Jensen viel niet goed in, maar hij is wel de matchwinner en dat vind ik geweldig."

Te hard van stapel lopen wil de trainer niet. "We zullen tegenslagen krijgen, maar we zitten nu in de flow en dat moeten we zo houden. Vorige week zaterdag zei ik al: ongeacht de resultaten krijgen jullie het weekend vrij. Iedereen heeft dat verdiend. Er wordt hard getraind. En ik neem zelf ook vrij. Ik ga genieten van het weekend."

Lees meer:
0 reacties