"Jans is steeds een baken van optimisme en vertrouwen geweest"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft FC Utrecht er weer bovenop weten te begeleiden. De trainer van de Domstedelingen heeft het zowaar voor elkaar gekregen zijn ploeg naar het linkerrijtje te slepen.

"De ervaren rot in het trainersvak pakte in september de handschoen op en brak zijn sabbatical af, toen FC Utrecht na een dramatische seizoenstart bij hem aanklopte. Na een veelbelovend begin bleek de materie nogal weerbarstig en stond Jans na pijnlijke nederlagen tegen Almere City en FC Volendam met zijn ploeg zelfs een paar weken laatste. Met de kerstvakantie in zicht raakt FC Utrecht eindelijk boven Jan", weet Jeroen Kapteijns in De Telegraaf.

De trainer hield echter vertrouwen. "De 65-jarige Jans is steeds een baken van optimisme en vertrouwen geweest, ook toen de uitslagen tegenvielen in zijn eerste maanden als trainer van FC Utrecht. Langzaam maar zeker heeft zijn aanpak zijn vruchten afgeworpen, resulterend in een reeks van acht duels zonder nederlaag (inclusief de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk)."

Daardoor kan FC Utrecht weer naar boven kijken. "Door de uitzeges tegen Sparta en Go Ahead heeft FC Utrecht nu echt stappen omhoog gemaakt en zijn de play-offplekken weer in zicht. Het gat met nummer 6 Go Ahead, dat nu twee thuisduels op rij heeft verloren, bedraagt ook nog maar zes punten."

Lees meer:
0 reacties