Jans: "Ik ga ervan uit dat Ajax en FC Utrecht niet degraderen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht-trainer Ron Jans was tevreden met de oefenzege van zijn ploeg op NEC Nijmegen. Hij roemde zijn spelers voor de inzet.

"Ondanks de stand op de ranglijst en twee verschrikkelijke nederlagen met tien man tegen Volendam en Almere, heb ik het geweldig naar mijn zin. Dat komt niet door de resultaten, maar ik zie dat er iets van te maken valt", vertelt hij bij Voetbal International.

Is handhaving realistisch? "Toen het goed ging bij FC Twente kreeg ik steevast de vraag: doen jullie mee voor het kampioenschap of kun je voor de Champions League spelen? Dat soort dingen. Dat is het opportunisme van de voetballerij."

Hij ziet nog veel kans op handhaving. "We hebben nu acht wedstrijden gespeeld, nog 26 te gaan. Het eerste waar ik me nu op focus is dat wij bij de winterstop bij de onderste drie plaatsen weg zijn en aansluiting vinden bij de middenmoot. Dat is nu het eerste. Al het andere vind ik op dit moment niet belangrijk."

Hij vindt de term 'degradatiekraker' voor het duel tussen FC Utrecht en Ajax komisch. "Het begint al met een degradatiekraker. Ik vind het wel mooi om daar ook mee te spotten. Ik ga ervan uit dat Ajax niet degradeert en FC Utrecht óók niet degradeert."

Lees meer:
0 reacties