Jans: "Het was een spektakel. Qua amusementswaarde een negen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans is vanzelfsprekend erg te spreken over het vertoonde spel van zijn FC Utrecht tegen Ajax. De Domstedelingen trokken een 4-3 overwinning over de streep na een bizarre wedstrijd.

"Ik ben tot nu toe nooit negatief of depressief geweest. Ik wist dat er een moment van vreugde door een overwinning zou komen. Dan is deze wel een heel mooie en grillige", vertelde Jans bij De Telegraaf. "Bij een 2-0 voorsprong denk je ’hier komen zij mentaal nooit meer overheen’, maar een kwartier later stonden we gewoon met 2-3 achter. Daarna hebben wij een geweldige veerkracht laten zien. Het was een spektakel. Qua amusementswaarde was het een negen."

Yannick Leliendal viel in positieve zin op. "Leliendal heeft het geweldig gedaan. Souffian El Karouani, die je daar normaal misschien verwacht, had wat fysieke ongemakjes en als de jonge jongen, die op zijn plek speelt, het goed doet dan laat je hem gewoon staan. Hij is met verve overeind gebleven. Maar ik vind het moeilijk om er één speler uit te pikken, omdat de hele ploeg het goed heeft gedaan."

Hij is trots op zijn jongelingen. "Het mooiste vond ik nog hoe jongens als Isac Lidberg, Jens Toornstra en Mats Seuntjens erin zijn gekomen. De hoeveelheid energie die zij gebracht hebben, was mooi om te zien. Als Mats dit altijd doet, stel ik hem altijd op. Nu had hij de duelkracht, de snelheid en het overzicht die je graag wil zien. En Oscar Fraulo kwam er ook nog in en maakte een geweldige vierde goal."

Lees meer:
0 reacties