Jans: "Het einde van onze wedstrijd was belabberd, 't was slecht"

Ron Jans tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle
Ron Jans tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

Trainer Ron Jans juichte niet na de overwinning van zijn FC Utrecht op SC Heerenveen. De trainer vond de twee late tegendoelpunten tegen een SC Heerenveen dat met tien man speelde schandalig.

"Dit is de eerste keer dat ik niet heb gejuicht. Het einde van onze wedstrijd was belabberd. We wonnen en dat is belangrijk, maar het einde was slecht", opent Jans bij RTV Utrecht. "De voorsprong bij rust was verdiend, al was het een beetje gelukkig. Je bouwt het ook mooi uit met goede goals. Van Wonderen ging opeens met wingbacks spelen, toen viel de rode kaart en leek het klaar. Maar de laatste minuten werd het toch nog spannend.

Jans analyseert de twee tegendoelpunten van Patrik Walemark. "Die eerste schoot Walemark geweldig in, maar hij stond wel vrij. En je hebt een man meer en dat is niet handig. En die tweede is een persoonlijke blunder. Boussaid heeft al zijn excuses aangeboden. Als je die blunder toch maakt, dan kun je beter wel winnen dan dat het punten kost, dus we komen er goed mee weg."

Ondanks dat FC Utrecht overwicht had en goed speelde op de eindfase na, zag Jans genoeg aanknopingspunten. "Maar het kon echt nog beter. Zeker aan de bal. En je krijgt ook nog twee doelpunten tegen. En het doelsaldo kan straks ook nog wel eens belangrijk zijn voor de play-offs", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties